Бум на микроби: Кои са най-мръсните предмети в ежедневието ни? В

...
Бум на микроби: Кои са най-мръсните предмети в ежедневието ни? В
Коментари Харесай

Бум на микроби: Кои са най-мръсните предмети в ежедневието ни?


Бум на микроби: Кои са най-мръсните предмети в всекидневието ни? В всекидневието си влизаме в контакт с безчет повърхности и предмети, доста от които са носители на микроби и бактерии, които елементарно могат да се трансферират върху ръцете ни.

Знаем, че с цел да избегнем ненужните патогени, поддържането на добра хигиена е от решаващо значение, само че е значимо и да сме наясно кои са седемте най-мръсни предмети, които допираме всеки ден.

Личните ни смарт телефони са разплодник на бактерии. Проучванията демонстрират, че средностатистическият смарт телефон приютява повече микроби, в сравнение с тоалетната паница.

Постоянното боравене с тях и излагането им на разнообразни повърхности трансформират тези устройства в котило на бактерии, в това число патогени, които могат да причинят болести.

Парите и монетите са обект на непрекъсната замяна, те минават през разнообразни лица и места непрестанно. Тази непрекъсната циркулация прави парите едно от най-мръсните неща, които допираме постоянно.

Те могат да бъдат носители на необятен набор от бактерии и вируси, което съставлява риск за тези, които постоянно боравят с тях.

Асансьорите са места с висока активност на придвижване, а бутоните в тях натрупват микроби от безчет пръсти. Тъй като хората натискат тези бутони през целия ден, те се трансформират в разплодник на бактерии, в това число такива, свързани с респираторни болести.

Количките в супермаркетите се допират всекидневно от доста хора, а в доста магазини те не се почистват постоянно. Изследвания са открили, че дръжките на количките за извършване на покупки могат да са носители на бактерии като E. coli и други нездравословни микроби, което излага купувачите на риск от заразяване.

Подобно на бутоните на асансьорите, клавиатурите на банкоматите постоянно се допират от доста хора и техните повърхности могат да се трансфорат в леговище за микроби. Хората постоянно употребяват банкомати, без да си измиват ръцете незабавно по-късно, което способства за разпространяването на бактерии.

Парапетите, седалките и други повърхности в транспортните средства на публичния превоз се допират всекидневно от безчет пасажери.

Тези повърхности могат да бъдат носители на вируси и бактерии, изключително през грипния сезон. Поради което е значимо да се практикува добра хигиена на ръцете след потребление на публичния превоз.

Независимо дали са у дома или в офиса, компютърните клавиатури се употребяват постоянно и с течение на времето могат да натрупат нечистотия и бактерии. Редовното разчистване е от значително значение за попречване на натрупването на нездравословни микроби, които могат да доведат до болести.

За да се сведе до най-малко рискът от зараза, е извънредно значимо да се съблюдават положителни хигиенични привички, в това число постоянно миене на ръцете със сапун и вода или потребление на дезинфектант за ръце, поучава Actualno.com.

Освен това почистването и дезинфекцирането на тези постоянно докосвани повърхности може да помогне за понижаване на разпространяването на микроби. Познавайки най-мръсните предмети и повърхности, които допираме всекидневно, ни оказва помощ да се предпазим в точния момент от нежелани замърсявания и бактерии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР